neděle 11. března 2012

La Chapelle


How you might have noticed, La Chapelle was one of the artists who had recently an exhibition in Rudolfinum in Prague. Sadly this exhibition ended on the 26th of February and that was also the day I finally went there. Here I choose few of the specific photos from La Chapelle, which he took when he started being famous which was around the late 1990's. At that time he started doing mainly adverts for celebrities. His later creation was either snapshots from life in America with details of Anti-Bush campaign and the latest is variety of flowers, showing seasons and containing different specific objects. In those pictures there are few key features La Chapell holds onto. Firstly the idea of mirror is in many of his pictures, he also focusses on the great flood vs. Religion, sexual context as natural and artificial or many other surrealist ideas as the contrast of shapes, colors and sizes. His photos should also serve as a satire on the consumer society, social and political overtones and the decline of religion amongst people. This is also one of the reasons, why I choose La Chapelle's photographs as a base for one final piece in my portfolio. 

Jak jste si mohli všimnout, La Chapelle byl jendím z umělců, kteří měli nedávno výstavu v Rudolfínu. Bohužel jeho výstava skončila 26tého Února, a to byl také den, kdy já jsem jí navštívila. Vybrala jsem pár specifických fotek od La Chapella, které fotil chvíli na to, co se proslavil s reklamama celebrit a to bylo koncem 90tých let. Jeho pozdější tvorba byla hlavně podložena jeho životem v Americe a politickým podtexty jako kampaň proti Bushovi. Jeho nejnovější tvorba se skládá z květin s různými surrealistickými objekty, které mají vyzvihovat špatnost nynější konzumní společnosti. I v těchto fotkách vídíme, že se drží klíčových motivů, jako jsou třeba zrcadla, nebo sexuální kontext- přírodní a umělý a plno dalších motivů a prostředků, které mají vyzdvihovat kontrasty barev, tvary a velikosti. V kostce jeho tvorba má sloužit jako satira na konzumní společnost, úpadek víry a fotky jsou protkané i sociálními a politickými kontexty. Je to také jeden z důvodů, proč jsem si La Chapellovi fotky vybrala jako podklad pro jeden z finálních obrazů do portfolia. 



6 komentářů:

  1. tie farby sú na tom skvelé! :)

    OdpovědětVymazat
  2. miluju ho! Prostě paráda.

    http://theblondetime.blogspot.com/
    http://theblondetime.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Výstava La Chapella v rudolfinu se mi velmi líbila. Byla jsem překvapená, co všechno vlastně nafotil, protože jsem znala jen ty reklamové a coverové fotky. Je skvělý. Veronika

    OdpovědětVymazat
  4. Jeho fotky sú naozaj dokonalé... Mala som česť navštíviť jeho výstavu v Bratislave a bola som unesená. Dokonca aj môj priateľ, ktorý je v oblasti fotografií dosť konzervatívny bol z neho nadšený :)

    OdpovědětVymazat
  5. dokonalé,děkuji za ukázku! http://katefashionstyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...