pátek 13. července 2012

Chocolate chip muffins

Normálně se na tomto blogu setkáváte s outfitama, našema výletama a kdoví-čím dalším. Tentokrát bych vám chtěla ale ukázat recept na nejlepší muffiny. Přece jenom po všech těch vyhublých modelkách a oblečení, které sedí tak na velikosti XS si musíme zlepšit náladu. Recept bude na čokoládové muffiny s kousky čokolády uvnitř i na vrchu.

Budete potřebovat pro 18 muffinů:
220g rozpuštěného vychladlého másla
4 vejce
500ml podmáslí
400g hladké mouky
80g holandského kakaa
400g krupicového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
2 tabulky hořké čokolády

1.Rozehřejeme si máslo a necháme ho vychladnout. Mezitím v jedné míse smíchámé mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva a sůl.

2. Do druhé mísy vyklepneme vajíčka, dolijeme podmáslí a pomalu za stálého míchání vléváme i máslo. Všechno se pak musí smíchat tak, aby se máslo propojilo s podmáslím a vajíčky.

3. Když se nám máslo s podmáslím a vajíčky propojí, můžeme obě dvě mísy smíchat dohromady. Lehce mícháme dokud se těsto úplně nespojí a je bez hrudek.

4. Jakmile vytvoříme těsto, nasypeme do mísy tak 3/4 nakrájené čokolády a jemně promícháme. Poté už můžeme umístit papírové košíčky do formy a těsto pečlivě do košíčků umístit. Já osobně naplňuju košíčky až po okraj, aby muffini byly co největší a pořádně "vylezly" nahoru:) Troubu si dáme předehřát na 180 stupňů.

5. Když máme naplněné košíčky těstem posypeme je navrch ještě nakrájenou čokoládou a můžeme dát péct na 20 minut, podle potřeby můžete přidat až 5 minut. Dobrou chuť!!

7 komentářů:

  1. Zrovna před chvilkou jsem si udělala taky čokoládový muffiny! :))

    OdpovědětVymazat
  2. tak to vypadá výborně ! hned bych se do jednoho zakousla, mňam :)

    OdpovědětVymazat
  3. Akorát přemýšlím, že bych je někdy mohla zkusit :). Jen nemám ten speciální plech.

    OdpovědětVymazat
  4. nikdy mě ještě nenapadlo je navrch posypat čokoládou :D díky za typ :D

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné muffiny! Mi poslední dobou po vytažení z trouby jakoby slehnou, takže jsem ráda za další recept k vyzkoušení. Veronika

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...